Svetkovina sv. Franje

Da, uistinu, prisutnost brata i oca našega Franje bila je svjetlo (usp. Iv 12,35) ne samo nama, koji smo bili blizu, nego i onima koji su ispovijedanjem i životom bili daleko (usp. Ef 2,17) od nas. Bio je naime svjetlo odaslano od istinskog svjetla (usp. Iv 1,8–9), koji obasjavaše one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da bi upravio noge njihove na put mira (usp. Lk 1,79). To je i učinio kao pravo Sunce. Onaj koji se rađa s visine (usp. Lk 1,78) obasjavao je njegovo srce i zapalio je volju ognjem svoje ljubavi: propovijedajući kraljevstvo Božje (usp. Lk 8,1) i obraćajući srca otaca k sinovima i nerazumne k razumnosti pravednih, i po svem svijetu pripravljao je Gospodinu novi narod. (usp. Lk 1,17; Mk 4,6). Ime mu se pročulo do dalekih otoka (usp. Sir 47,17) i divile su se sve zemlje predivnim djelima (usp. Ps 139,14; Post 13,9) njegovim.

(OkrIl, FI, str. 237)

Svim članovima Franjevačke obitelji, svim štovateljima svetoga Franje i svima koji se nadahnjuju njegovim primjerom života, čestitamo svetkovinu našega Utemeljitelja!

Obred preminuća svetoga Franje (transitus) u našoj će crkvi biti u utorak, 3. listopada, nakon večernje svete mise. Na svetkovinu sv. Franje u srijedu, 4. listopada, svečana sveta misa bit će u 18:00 sati.

Neka nas naš Serafski Otac sve zagovara kod Gospodina!