Bogoslovija

Bogoslovija je, uz sjemenište, postulaturu i novicijat, jedan od četiri odgojna stupnja u Franjevačkom redu. To je razdoblje studija teologije i vrijeme intenzivne pripreme za svećenički život. Mi redovnici i ovo vrijeme osobito želimo iskoristiti i za rast u svojem redovničkom zvanju.

Bogoslovija naše zajednice, Hercegovačke franjevačke Provincije Uznesenja BDM nalazi se u našem samostanu u zagrebačkoj Dubravi na adresi Avenija Gojka Šuška 2. U samostanskom bratstvu, bogoslovi žive i rade zajedno s još desetoricom svečano zavjetovane braće, među kojima su i njihovi meštri (odgojitelji) fra Serđo Ćavar i fra Renato Galić. Bogoslovi studiraju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Zajedno s bogoslovima Hercegovačke franjevačke provincije odgajaju se i bogoslovi Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru.

Vrijeme provedeno u bogosloviji veoma je važno vrijeme pa ga bogoslovi nastoje što sadržajnije osmisliti. Uz neizostavnu zajedničku i osobnu molitvu te studij, bogoslovi dosta vremena provode u radu s vjernicima koji dolaze po duhovnu hranu u našu crkvu i samostan. Bogoslovi su aktivni u sviranju, posluživanju, radu sa zborovima te u radu s OFS-om i mladima u Frami. Uza sve to, mogu pronaći i vremena za sebe, za vlastite hobije i interese.

Također, bogoslovi već godinama vode internetsku stranicu www.fra3.net, na kojoj možete pročitati njihova razmatranja nedjeljnih evanđelja, kao i razmišljanja o mnogim drugim temama.