Treća korizmena nedjelja – Obavijesti

Danas je treća korizmena nedjelja.

Svete mise i ispovijedi su po ustaljenome rasporedu.

U utorak započinjemo pobožnost 13 utoraka sv. Anti. Svaki utorak do blagdana sv. Ante krunica je u redovitom terminu u 17:30 sati. Slijedi molitva pred kipom sv. Ante te slavlje svete mise na kojoj će se propovijedati. Na ove dane misne nakane su isključivo za dobročinitelje našega samostana. Više informacija o ovome imate na oglasnoj ploči.

U četvrtak je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu u redovitom večernjem terminu poslije svete mise.

U petak je križni put u 17:30 sati.

Nastavljamo kateheze o sakramentu svete ispovijedi u petak u 18:30 sati u dvorani ispod crkve. Tema kateheze ovog tjedna je A što s prisilnim mislima? Predavač je fra Josip Serđo Ćavar.

U subotu poslije večernje svete mise u 18:30 sati je svečana pjevana Večernja molitva Crkve. Pozivamo vas na sudjelovanje te molitvu psalama i razmatranje tekstova Svetog pisma.

Odlukom HBK danas je Nedjelja solidarnosti s crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Stoga na izlazu iz crkve u za to posebno predviđene škrabice možete dati svoj prilog za siromašne župe u BiH. Unaprijed hvala svima.

U iduću nedjelju članovi našeg OFS-a i Frame prodavat će kolače te sav skupljeni prilog usmjeriti za stradale u potresima u Turskoj i Siriji. Pomoć će biti upućena preko naših fratara koji djeluju na tome području. Unaprijed hvala!

Također, odlukom Zagrebačke nadbiskupije, kroz vrijeme korizme će se skupljati prilozi za potresom pogođena područja. Mi ćemo to učiniti na način da će od sljedeće nedjelje na dnu crkve biti škrabica u koju ćete moći ostaviti svoje priloge.