27. nedjelja kroz godinu – obavijesti

Danas je svetkovina sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Reda manje braće – franjevaca. Zahvalni smo milosrdnome Ocu koji nam svakodnevno daje tolike milosti i snagu Duha Svetoga da zajedno s Vama, braćo i sestre, ovdje u ovom franjevačkom samostanu u Dubravi možemo živjeti evanđelje Kristovo i slaviti sveta otajstva vjere i našega spasenja u Kristu. Hvala Vam na svemu dobru koje činite i što ste ovaj samostan i crkvu učinili svojim duhovnim domom dok se na putu prema Božjem kraljevstvu hranite svetim sakramentima. Mi franjevci ovog samostana želimo sa svima Vama biti dio velike obitelji Crkve koja je rođena iz križa Kristova. Neka nam na tom putu sv. Franjo Asiški bude nadahnuće i uzor, da nastojimo biti pozorni na dostojanstvo jednih prema drugima, živeći evanđelje Kristovo, znajući da ćemo jednog dana stići cilju svoga putovanja, u Božje kraljevstvo!

Današnju milostinju nazivamo Petrov novčić. Ova milostinja jest naša pomoć za karitativni rad Svetoga oca pape. Sveta stolica ima mnoge projekte širom svijeta i mi svojim doprinosom pomažemo Svetome Ocu u ostvarenju tih dobrih projekata.

Župa svetoga pape Ivana XXIII. slavi svoju župnu svetkovinu u nedjelju,  10. 2020. Svečanu svetu misu u 11:00 sati predslavi  mons. dr. Petar Palić, biskup Mostarsko-duvanjski, upravitelj Trebinjsko-mrkanjski te upravitelj Hvarske biskupije.

U srijedu je spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice.

Dolaze hladniji dani i molimo Vas da u Crkvi svakako imate maske za vrijeme svete mise, kao i dok pristupate sakramentu pomirenja. Na taj način pokazujemo odgovornost i brigu jedni za druge.

Na ulazu u Crkvu možete dati svoje priloge za crkvu u košarice koje se nalaze na ulazim vratima crkve. To možete učiniti prije i nakon svete mise. Hvala za svaki Vaš dar.

Na ulazu u Crkvu možete uzeti nove brojeve vjerskoga tiska.

Svima koji danas slave imendan želimo sretan imendan.