31. nedjelja kroz godinu – obavijesti

Danas, u nedjelju, s nama je pater Krešo Dijaković, župnik župe svetoga Ignacija Lojolskog, Grbavica, Sarajevo. U prošlu nedjelju njegov dolazak smo najavili. Već godinama tamošnja mala vjernička zajednica gradi crkvu. Crkva nije završena, a imaju dugove. Mi ćemo pomoći koliko je to moguće. Pater Krešo kazat će nekoliko riječi o župi iz koje dolazi.

 

U našoj crkvi ćemo održati svečanu svetu misu u čast blaženom Serafinu Glasnoviću Kodiću u utorak, 5. studenog, s početkom u 18:00 sati. Sveto misno slavlje vodit će biskup krčki kapucin mons. Ivica Petanjak. Blaženi fra Serafin Glasnović Kodić rođen je 1893., a za svećenika je zaređen 1915. Uspostavom komunizma, nakon Drugoga svjetskog rata, uslijedilo je razdoblje velikih progona Katoličke Crkve. Zbog lažne optužbe i zavjere, fra Serafin je uhićen i mučen te je umro. Bolničarka Marie Ndoje pokopala ga je u kriomice. Po njezinu svjedočanstvu kosti su pronađene. Među trideset i osam albanskih mučenika, koji su 6. studenog 2016.  u albanskom Skadru proglašeni blaženima, nalazi se i fra Serafin Glasnović Kodić.

 

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten organizira humanitarni koncert Petar Grašo i mladi glazbenici. Koncert će se održati 10. studenog u velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske Zvonimir. U našemu uredu ima nešto ulaznica.

 

Hvala našim dobročiniteljima za darove za obnovu crkve.

 

Preporučujemo vam kršćanski tisak.