Karitativna akcija mjesnoga bratstva OFS-a

U nedjelju, 7. travnja, mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) koje djeluje uz naš samostan organiziralo je karitativnu akciju. Ponuđeni su domaći kolači koje su radile sestre iz bratstva. Također, svatko je mogao odabrati i krunicu, znak tau ili kutiju s biblijskim citatima. Sve je to s mnogo ljubavi izrađivano proteklih mjeseci na posebnim susretima bratstva.

Svrha akcije je pomoć u izgradnji triju bunara u Africi: u Ugandi, Malaviju i Zimbabveu, u krajevima koji oskudijevaju pitkom vodom ili je do nje potrebno pješačiti dugo i po opasnim putevima. Riječ je o projektu well4africa, zajedničkome projektu svjetovnih franjevaca u Europi, započetome prošle godine u Litvi, na III. europskom kongresu Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži. Cilj je omogućiti ljudima u tome dijelu svijeta pristup osnovnome što je potrebno za život – pitkoj vodi, kako bi bili u mogućnosti izbjeći bolesti koje dolaze sa zagađenom vodom i uzgajati hranu za svoje potrebe, ali i kako bi djeca, koja sada satima pješače po vodu za svoje obitelji, umjesto toga mogla ići u školu. Za sve su to, pak, potrebna velika materijalna sredstva koja prikupljanju članovi Franjevačkoga svjetovnog reda u Europi. Hrvatsko nacionalno bratstvo OFS-a pridružilo se organiziranjem nacionalne karitativne akcije u kojoj su sudjelovali i članovi nmjesnog bratstva OFS-a u Dubravi.

Radovi na izgradnji su već započeli, a sva sredstva će, putem voditelja projekta well4africa iz Franjevačkoga svjetovnog reda, biti izravno proslijeđena na teren.

Zahvaljujemo svim vjernicima koji su svojim prilozima sudjelovali u ostvarenju ove vrijedne akcije. Gospodin vas blagoslovio i čuvao!