Druga nedjelja došašća – obavijesti

Drugi tjedan došašća: 9. – 15. prosinca 2018.

 Započinje zimski kvatreni tjedan u kojemu su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Kvatre su u subotu, 15. prosinca. ,dan posta i dan za neko dobro djelo

Sutra, u ponedjeljak, u 20:30 sati, u našoj dvorani bit će prikazan dokumentarni film ,,40 dana za život”. Ovaj čudesni film promijenio je mnogima život. Govori o rješenju problema pobačaja, o plodovima i rezultatima Inicijative koja se bori za život, te o njezinom načinu djelovanja.

Sugrađani podrijetlom iz Duvanjske krajine imat će misu i druženje u samostanskoj dvorani u sljedeću nedjelju  u 18:00 sati.

Također u sljedeću nedjelju zbor mladih Susret pjeva na svetoj misi u 18:00 sati i ima mali koncert poslije svete mise.

Naši mladi framaši na izlazu iz crkve ponudit će vam katolički kalendar. Znamo da imate kalendar, ali ovo je ustvari način da pomognemo rad mladih. Oni organiziraju zanimljive skupove, predavanja i duhovne obnove. Podržimo rad i trud mladosti koja pokušava živjeti prave kršćanske vrijednosti.

Hrvatsko katoličko liječničko  društvo povodom dana Gospe Guadalupske organizira molitvu za nerođeno dijete. U srijedu, 12. prosinca, u našoj crkvi će poslije večernje mise biti klanjanje za nerođene. U samostanskoj dvorani će liječnici održati prezentaciju o skrbi za misije.

Adventska duhovna obnova u župi sv. Mihaela, kod franjevaca kapucina,  održat će se u srijedu 12. prosinca, od 19:00 do 22:00 sata.

Preporučujemo kršćanski tisak, posebno Glas Koncila.