Sjećanje na žrtvu Vukovara

Poštovani i dragi vjernici,

i ove godine u našoj Dubravi obilježava se dan sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje, Slunja, Saborskog i svih žrtava Domovinskog rata. Program započinje  u subotu 17. studenog u 16:00 kod spomenika u Parku dubravskih branitelja kod Kulturnog centra.  Nakon komemorativnog programa i polaganja vijenaca te paljenja svijeća kod spomenika uputit ćemo se u koloni u crkvu sv. Mihaela u Kapucinskoj 47 na svetu misu koju će u 17:00 sati predvoditi fra Stjepan Bergovec, gvardijan kapucinskog samostana i ratni kapelan 145. brigade Hrvatske vojske. Nakon mise slijedi procesija s lampašima  kroz Dubravu duž Vukovarske ulice  s prigodnim programom kod škole Ivana Mažuranića. Vukovarsku ulicu osvijetlit ćemo vukovarskim svjetlom mira, tradicionalno donesenim iz Vukovara.

Pozivamo Vas i na svetu misu u nedjelju 18.studenog u 19:00 sati u crkvi Svete Mati Slobode nakon koje će biti svečani koncert „Bogu i domovini“ kao završetak gradskog obilježavanja stradanja Vukovara i Škabrnje po sloganom: „I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar“.

Svojim sudjelovanjem odajmo počast poginulim braniteljima i svim stradalima u Domovinskom ratu. Plakat ovogodišnjega programa možete vidjeti u nastavku.